Galerie foto. Cutremur devastator, de 8,3 grade, soldat cu mai mulți morți și răniți - UPDATE

228

Articole recomandate

UPDATE - Bilanțul a crescut la cinci morți.


UPDATE- Locuitorii din Noua Zeelandă au fost avertizați să stea departe de zonele de coastă în multe părți ale estului țării odată cu alerta de tsunami care a fost activată în urma cutremurului de joi din Chile, informează agenția Xinhua.


Cel puțin două persoane au fost ucise și alte zece rănite după puternicul cutremur înregistrat aseară în Chile, au anunțat autoritățile chiliene, citate de AFP.

Seismul, a cărui magnitudine a fost reevaluată la 8,3 de Institutul american de geologie (USGS), a lovit centrul și nordul țării din America de Sud, provocând panică în rândul populației și declanșând alerta de tsunami pe întreaga coastă.

Seismul s-a produs seara devreme, afectând capitala Santiago, cu peste 5 milioane de locuitori, fiind urmat de numeroase replici. El a fost resimțit până la Buenos Aires în Argentina, la o distanță de 1.400 km.

Cutremurul de pământ a fost înregistrat la 19.54 (22.54 GMT), la 36 km vest de orașul Canela Baja în regiunea Coquimbo (500 km nord de Santiago) și la o adâncime de 11 km, a declarat Centrul seismologic național al Universității Chile.


Reamintim că statul chilian s-a confruntat și în februarie 2010 cu un seism devastator, cu o magnitudine de 8,8 pe Richter. Atunci, peste 500 de persoane și-au pierdut viața.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 06 Septembrie 2015
Stire din Actual : CUTREMUR cu magnitudine 5.7!
Miercuri, 16 Septembrie 2015
Stire din Social : România, zguduită de două seisme
Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
Stire din Social : CUTREMUR CU MAGNITUDINE 5.3, AZI
Vineri, 11 Septembrie 2015
Stire din Social : Cutremur după cutremur, în România
Miercuri, 19 August 2015
Stire din Social : S-a cutremurat România!
Pagina a fost generata in 0.5038 secunde