Galerie foto. TRAGEDIE DE PROPORȚII LA MECCA, de Kurban Bayram. Bilanțul a ajuns la 717 morți, într-o busculadă produsă în timpul pelerinajului

663
1

Articole recomandate

UPDATE - Un nou bilanț a fost dat publicității: Cel puțin 717 de oameni au murit și alti 805 sunt răniți.


UPDATE -  Numărul morților crește de la o oră la alta. Potrivit ultimului bilanț, peste 700 de oameni și-au pierdut viața în urma busculadei produse azi, în timpul pelerinajului de la Mecca.


UPDATE - Peste 450 de persoane de diferite naționalități au murit și alte 719 au fost rănite, în urma unei busculade produse joi în timpul pelerinajului anual la Mecca, a anunțat Protecția civilă saudită, citată de Reuters în pagina electronică.


UPDATE - Cel puțin 310 de oameni au murit și peste 400 au fost răniți într-o busculadă produsă la Mina, o suburbie a orașului sfânt Mecca, unde musulmanii din întreaga lume au venit în pelerinaj. Un bilanț anterior anunța 220 de morți.

Cu mai puțin de două săptămâni în urmă, 107 oameni și-au pierdut viața și peste 230 au fost răniți după ce o macara s-a prăbușit, în timpul unei furtuni, peste Marea Moschee de la Mecca. Cu toate acestea, pelerinajul anual a fost menținut.

În anul 2006, o busculadă produsă în timpul Hajj-ului s-a soldat cu moartea a circa 350 de pelerini.


Regatul Arabiei Saudite este locul de naștere al Islamului, adăpostind primele două locuri sfinte ale musulmanilor: Marea Moschee de la Mecca și Moscheea profetului din Medina. "Hajj" este un ritual care reface traseul profetului Mohammed, din urmă cu 14 secole, relatează Agerpres.


Începe cu deplasarea pelerinilor de la Mecca la Mina, o vale din apropierea orașului sfânt, unde credincioșii musulmani petrec noaptea în rugăciuni, și continuă cu urcarea pe muntele Arafat, situat la 12 kilometri de Mecca, unde Profetul Mohammed a rostit ultima sa predică, petrecând ziua în rugăciuni și reculegere.

Pelerinii urcă Jabal al-Rahma (Muntele Iertării), unde rămân până la apusul soarelui, pentru a implora iertarea divină. Punctul central al pelerinajului, acest moment de calm și rugăciune, simbolizează Judecata de apoi. Potrivit tradiției, Satan s-a arătat de trei ori în aceste locuri: în fața lui Abraham, apoi a soției acestuia, Hagar, și în fața fiului celor doi, Ismail.

Pelerinii revin apoi la Mina, unde lapidează trei stele reprezentându-l pe Satan (gest care simbolizează refuzul răului) și participă la Sărbătoarea Sacrificiului, a mielului pe care Abraham l-a sacrificat în locul uciderii fiului său, din ordinul Domnului. Această ceremonie, cu un mare grad de risc, marchează prima zi a Sărbătorii Sacrificiului, Kurban Bayramul (4 octombrie), care durează trei zile și constă în a arunca zilnic cu câte șapte pietre în trei stâlpi înalți de 18 metri, amplasați pe o distanță de 272 de metri, situați în Valea Mina, în timp ce scandează "Allah Akbar" (Alah este cel mai mare), scrie digi24.ro


Comentează știrea

gilda
24 septembrie 2015
oferta

MUNCA LA DOMICILIU Cautam operator PC la domiciliu pentru activitate online: prospectare de piata, ofertare prospecti, mentinerea relatiilor armonioase cu prospectii. Selectăm numai oameni care gândesc pozitiv, oameni cu viziune pe termen lung, încrezători, calmi si foarte serioși. Oferim pregatire si suport profesional. Program flexibil, iar plata este realizata prin contract legal. Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4722 secunde