Video GALERIE FOTO-VIDEO / Avioane Tornado lansând rachete în Siria. Theresa May: "A trebuit să iau decizia de a însărcina forțele noastre armate în luptă"

328
1

Articole recomandate

Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii a transmis primul mesaj după atacul împotriva Siriei, coordonat alături de SUA și Franța, din noaptea de vineri spre sâmbătă. "Nu putem să permitem ca folosirea armelor chimice să devină un lucru normal în Siria", precizează premierul britanic.


"Aceasta este prima oară în calitate de Prim-ministru când a trebuit să iau decizia de a însărcina forțele noastre armate în luptă - și nu este o decizie pe care am luat-o cu ușurință", a mărturisit Theresa May.


Statele Unite, Marea Britanie și Franța au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, iar ''un număr semnificativ'' dintre ele au fost interceptate de forțele siriene, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării rus. Ofensiva a vizat ținte asociate cu programul de arme chimice.

Președintele american Donald Trump a spus că scopul intervenției aeriene este să-l împiedice pe liderul sirian Bashar al Assad să mai folosească arsenalul chimic de care dispune.

Prima reacție a Rusiei, aliatul Siriei, a venit de la ambasadorul rus la Washington. Acesta a declarat că atacul este o insultă la adresa președintelui rus, Vladimir Putin și că vor exista consecințe ale acestui atac.



Comentează știrea

Liviu Burebista
14 aprilie 2018
prim sinistru maria tereza

Siktir tereza may

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.304 secunde