Gazoductul TurkStream. Medvedev vrea garanții de la UE

223
Gazoductul TurkStream. Medvedev vrea garanții de la UE - gazoduct-1551825072.jpg

Articole recomandate

Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev a subliniat, luni, la Sofia, că Moscova așteaptă garanții de la Uniunea Europeană înainte de a lua în considerare un traseu viitor spre vest al gazoductului TurkStream destinat să lege Rusia de Turcia prin Marea Neagră, informează France Presse. 


"Putem discuta următoarele etape numai după obținerea unor garanții fiabile ale Comisiei Europene că proiectul nu va fi anulat și nu vor exista obstacole în realizarea sa", a declarat Medvedev, într-o conferință de presă alături de omologul său bulgar, Boiko Borisov. 


Destinat să transporte circa 31,1 miliarde metri cubi de gaz rusesc pe an, acest gazoduct de asemenea numit Turkish Stream este în curs de terminare și deschiderea vanelor este prevăzută pentru sfârșitul anului. 


Dar chestiunea unei prelungiri spre vest - un traseu pentru care Bulgaria și Grecia sunt în competiție - rămâne deschisă, în timp ce Moscova nu-și ascunde neîncrederea după eșecul proiectului South Stream la sfârșitul anului 2014. 
Cu o capacitate de două ori mai mare decât TurkStream, acest gazoduct urma să facă legătura între Rusia și Bulgaria, ocolind Ucraina. El a fost abandonat din cauza opoziției Bruxellesului, pe fondul conflictului ruso-ucrainean. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5113 secunde