Generali ruși, uciși în Ucraina cu ajutorul informațiilor primite de la serviciile secrete americane

89
Generali ruși, uciși în Ucraina cu ajutorul informațiilor primite de la serviciile secrete americane - generaliucisi-1651763305.jpg

Articole de la același autor

Informaţiile operative furnizate de SUA armatei ucrainene au permis eliminarea mai multor generali ruşi în apropierea frontului din Ucraina, a dezvăluit miercuri publicaţia New York Times, citând surse anonime din cadrul serviciilor de informaţii americane.

Citând mai mulţi înalţi responsabili americani, cotidianul american a scris că, dintre cei 12 generali ucişi de forţele ucrainene, mulţi au fost localizaţi cu ajutorul serviciilor de informaţii americane.


Consiliul de Securitate Naţională din SUA (NSC) a calificat drept iresponsabilă afirmaţia potrivit căreia Statele Unite ar fi ajutat Ucraina să ucidă generali ruşi.


„SUA furnizează informaţii operative referitoare la situaţia de pe câmpul de luptă pentru a-i ajuta pe ucraineni să-şi apere ţara”, a declarat Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a NSC, într-un răspuns pentru AFP, potrivit Agerpres.

„Noi nu furnizăm informaţii ale serviciilor secrete cu intenţia de a ucide generali ruşi”, a subliniat ea.


Eforturile Washingtonului în domeniul informaţiilor cu scopul de a ajuta Ucraina cât mai mult posibil în luptă se concentrează în special pe localizare şi alte detalii privind stabilirea locului unde se află „cartierele generale mobile ale armatei ruse, care se deplasează cu regularitate”, a relatat New York Times.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5404 secunde