Generalul Wolters: România joacă un rol cheie extraordinar pentru întreaga Alianță

154
Generalul Wolters: România joacă un rol cheie extraordinar pentru întreaga Alianță - thecommanderinchiefofnatoforcesi-1599235168.jpg

Articole recomandate

Comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Tod D. Wolters, a declarat că România joacă "un rol cheie extraordinar pentru întreaga Alianță", iar angajamentul NATO pentru apărarea statelor membre rămâne solid, potrivit Agerpres.


Generalul Wolters a susținut o conferință de presă alături de șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, la sediul MApN.


"Suntem foarte mândri de națiunea dumneavoastră și de NATO pentru eforturile făcute ca această criză sanitară să nu devină o criză de securitate. După cum știți, România joacă un rol cheie extraordinar pentru întreaga Alianță. Această mare națiune este esențială în ceea ce privește contribuția sa la securitatea regiunii Mării Negre. La sol, prezența înaintată a NATO este construită în jurul Brigăzii Multinaționale conduse de România. În Marea Neagră, participarea țării dumneavoastră în exerciții comune și patrule maritime contribuie la securitatea și vigilența NATO. În aer, misiunea de Poliție Aeriană Întărită pe teritoriul României întărește apărarea colectivă la nivelul NATO, demonstrând coeziunea NATO pentru implementarea conceptelor de apărare și descurajare", a spus oficialul.


Totodată, el a arătat că "angajamentul NATO pentru apărarea României și toți aliații rămâne solid".


La rândul său, șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a evidențiat implicarea României în menținerea securității Alianței.


"În zona Mării Negre, mediul de securitate este complex și dinamic, de aceea am abordat importanța consolidării securității pe segmentul sudic al Flancului Estic, pornind de la riscurile și amenințările existente, implementarea unei serii de măsuri de descurajare și apărare pentru Marea Neagră similare cu cele din Marea Baltică, o abordare cuprinzătoare, integrată și coerentă", a mai afirmat oficialul român.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9627 secunde