Geologii germani, semnal de alarmă în legătură cu creşterea riscului de alunecări de teren în Valea Ahr

170
Geologii germani, semnal de alarmă în legătură cu creşterea riscului de alunecări de teren în Valea Ahr - geologigermani-1674409541.png

Articole de la același autor

Riscul de alunecări de teren este tot mai mare în unele zone ale Văii Ahr, în vestul Germaniei, o regiune devastată de inundaţii în 2021, au declarat geologi germani, avertizând că acest lucru ar putea reprezenta un pericol pentru oameni şi case, relatează sâmbătă dpa.

În vara anului 2021 au avut loc inundaţii devastatoare în Valea Ahr, soldate cu cel puţin 134 de decese ca urmare a ploilor extrem de abundente. O viitură formată pe cursul superior al râului Ahr a ajuns la gura Rinului câteva ore mai târziu. Circa 9.000 de clădiri au fost distruse, precum şi drumuri şi poduri.

Geologul Frieder Enzmann de la Universitatea din Mainz a declarat că se încearcă, cu ajutorul imaginilor panoramice realizate cu drone speciale şi al cartografierii, să se identifice locurile unde ar putea exista riscul de noi alunecări de teren dacă râul va inunda din nou zona, pentru a se putea salva astfel vieţi.

Enzmann a afirmat că riscul de alunecări de teren creşte în zonă, probabil din cauza unui număr tot mai mare de construcţii, dar şi a schimbărilor climatice.

Fluctuaţiile mai mari de temperatură şi umiditate ca urmare a schimbărilor climatice pot slăbi mai mult roca pe versanţi şi pot conduce la posibile alunecări de teren, a declarat Frieder Enzmann pentru dpa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.508 secunde