George H.W. Bush a părăsit unitatea de îngrijiri intensive

250
George H.W. Bush a părăsit unitatea de îngrijiri intensive - georgehwbush-1356873293.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte american George H.W. Bush, în vârstă de 88 de ani, a părăsit sâmbătă unitatea de îngrijiri intensive în care se afla de câteva zile, după ce a petrecut peste o lună într-un spital din Houston (Texas, sud), a anunțat purtătorul său de cuvânt.

"Starea de sănătate a președintelui Bush s-a ameliorat, deci a putut să părăsească astăzi (sâmbătă) unitatea de îngrijiri intensive și se află într-un salon obișnuit al spitalului metodist în care își continuă convalescența", a declarat purtătorul de cuvânt Jim McGrath.

"Familia Bush mulțumește tuturor pentru rugăciunile și urările lor", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt a anunțat miercuri o deteriorare a stării de sănătate a lui Bush, în urma "unei serii de complicații care l-au adus în unitatea de îngrijiri intensive" din cauza unei "febre insistente".

Ca și medicii, familia Bush rămâne "prudent optimistă cu privire la eficiența tratamentelor" administrate fostului președinte.

George Herbert Walker Bush a fost spitalizat inițial pentru o bronșită, la 7 noiembrie, timp de 12 zile. El a fost reinternat la 23 noiembrie, în urma unor complicații.

Medicii și-au exprimat speranța să îl poată externa de Crăciun. Dar l-a petrecut în spital, împreună cu soția, Barbara, unul dintre fii, Neil, și un nepot, Pierce.

Purtătorul de cuvânt nu a spus nimic despre Anul Nou.

După ce a fost vicepreședintele lui Ronald Reagan, George H.W. Bush a fost locatarul Casei Albe în perioada 1989-1993. În cursul unicului său mandat, el a declanșat Primul Război din Golf împotriva Irakului, trimițând trupe americane să respingă din Kuwait trupele lui Saddam Hussein.

Unul dintre fiii săi, George W. Bush, a exercitat două mandate de președinte al Statelor Unite și a invadat Irakul pentru a răstruna de la putere regimul lui Hussein, acuzat în mod eronat că ar fi deținut arme de distrugere în masă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2895 secunde