Germania ar putea prelungi, totuși, durata de exploatare a centralelor sale nucleare

85
Germania ar putea prelungi, totuși, durata de exploatare a centralelor sale nucleare - germanianucleare-1658232909.jpg

Articole de la același autor

Confruntată cu amenințarea de a nu mai primi deloc gaze din Rusia, Germania ar putea prelungi durata de viaţă a ultimelor sale centrale nucleare rămase în producție, potrivit unui anunț făcut luni de Ministerul german al Economiei. Guvernul de la Berlin avea de gând să închidă cele trei centrale nucleare la sfârșitul anului.

Cancelarul Olaf Sholz anunțase în weekend că Germania va reporni centralele electrice pe cărbune și păcură, ca să acopere golul lăsat de lipsa gazului rusesc. Este vorba de 16 centrale, care erau închise și oprite. Pentru alte 11, care încă funcționau, au fost prelungite autorizațiile. Cancelarul Olaf Scholz a spus sâmbătă că decizia a fost luată cu inima grea și că este doar una temporară, iar obiectivele Germaniei în privința climei rămân în vigoare. În schimb, guvernul de la Berlin care îi are în componență pe ecologiști nu părea înclinat să extindă autorizațiile de funcționare, care expiră la finalul anului, pentru cele trei centrale nucleare încă în funcție, deși acestea sunt mult mai puțin poluante.

Într-adevăr, într-o primă evaluare, realizată în luna martie, specialiştii din ministerele Mediului şi Economiei nu au recomandat prelungirea duratei de viaţă a centralelor nucleare, citând obstacole legale, dar şi probleme legate de autorizaţii şi asigurări, necesitatea unor teste de siguranţă extinse şi posibil costisitoare, precum şi lipsa combustibilului nuclear necesar pentru ca centralele să poată funcţiona în continuare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6267 secunde