Germania cere SUA să intervină în disputa privind baza aeriană turcă de la Incirlik

306
Germania cere SUA să intervină în disputa  privind baza aeriană turcă de la Incirlik - germania-1495115279.jpg
Germania a cerut ajutorul Statelor Unite pentru rezolvarea disputei dintre Berlin și Ankara cu privire la accesul la baza aeriană turcă de la Incirlik, relatează DPA.

Astfel, în timpul vizitei sale la Washington, ministrul de Externe german Sigmar Gabriel i-a cerut secretarului de stat american Rex Tillerson să-și folosească influența după ce Turcia a refuzat accesul unei delegații parlamentare germane la baza de la Incirlik, unde se află 268 de militari germani care participă la operațiunea coaliției internaționale de luptă împotriva grupării Statul Islamic.

Decizia de a bloca vizita delegației germane a fost luată în parte ca răspuns la decizia Berlinului de a acorda azil politic unor militari turci după lovitura de stat eșuată din 15 iulie anul trecut, din Turcia.

"Cred că americanii se vor folosi de oportunitățile pe care le au pentru a discuta cu partea turcă pentru a-i transmite că trebuie să avem o altfel de relație decât cea actuală", a spus Sigmar Gabriel.

După refuzul Ankarei de a permite vizita delegației germane, Berlinul ia în considerare posibilitatea retragerii trupelor de la Incirlik și mutarea acestora în Iordania ca alternativă. 

Pagina a fost generata in 0.4174 secunde