Germania confirmă retragerea trupelor sale din Mali până în mai 2024

142
Germania confirmă retragerea trupelor sale din Mali până în mai 2024 - 1-1683185896.jpg

Articole de la același autor

Guvernul german a aprobat retragerea până în mai 2024 a trupelor sale angajate în misiunea Căştilor Albastre de menţinere a păcii a Naţiunilor Unite în Mali (MINUSMA) din cauza tensiunilor cu junta la putere, notează agenţia AFP.

Reunit în şedinţă, guvernul Olaf Scholz a confirmat într-un comunicat că soldaţii germani din Bundeswehr vor părăsi treptat ţara în următoarele 12 luni.

Această decizie de retragere din Mali a fost anunţată de Berlin la sfârşitul anului 2022. Berlinul consideră că nu mai sunt îndeplinite condiţiile pentru a continua să participe la MINUSMA, la care Germania este prezentă din 2013.

Mali este pradă propagării jihadiste şi violenţelor de tot felul de la declanşarea rebeliunii în nordul ţării în 2012. Militarii care au preluat puterea prin forţă în 2020 au îndemnat la ruperea alianţei militare cu Franţa şi partenerii săi în 2022 şi s-au îndreptat spre Rusia.

Cu aproximativ 1.000 de soldaţi, Germania este cel mai mare contributor occidental la dificila misiune a ONU de a ajuta la stabilizarea acestei ţări.

„Fie că ne place sau nu, ceea ce se întâmplă în Sahel ne afectează”, a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock, citată într-un comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.177 secunde