Germania creşte nivelul de alertă pentru trupele din forţa de reacţie rapidă a NATO

185
Germania creşte nivelul de alertă pentru trupele din forţa de reacţie rapidă a NATO - germanianato-1645369980.jpg

Articole de la același autor

Germania îşi va pune trupele din forţa de reacţie rapidă a NATO într-o stare de alertă mai ridicată, care să le permită să se desfăşoare mai rapid pentru a proteja aliaţii est-europeni în cazul unei escaladări a tensiunilor cu Rusia. Anunțul a fost făcut de Ministerul apărării de la Berlin.

Decizia, luată în strânsă cooperare cu cel mai înalt comandant militar al NATO şi cu aliaţii, este o reacţie la comportamentul Rusiei menită să reducă timpul necesar pregătirii pentru desfăşurare în cazul activării Forţei de Răspuns a NATO (NRF), potrivit declaraţiei citate sâmbătă de Reuters.

„Pregătirea sporită de desfăşurare permite NATO, în cazul unei escaladări ulterioare din partea Rusiei, să garanteze o siguranţă adecvată în special aliaţilor noştri est-europeni pentru a proteja teritoriul aliat”, se arată în comunicat.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat sâmbătă că există o ameninţare de război în Europa. Acesta a spus că Occidentul este pregătit să răspundă imediat la acţiunile militare ruse, dar accentul a fost pus pe discuţii pentru a găsi o soluţie diplomatică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6352 secunde