Germania, în alertă! Luare de ostatici într-o farmacie, la câteva ore după atentatul cu șapte morți

275
Germania, în alertă! Luare de ostatici într-o farmacie, la câteva ore după atentatul cu șapte morți - germania-1678518287.jpg

Articole de la același autor

Poliţia din Karlsruhe a anunţat târziu vineri seara încheierea operaţiunii pentru eliberarea persoanelor sechestrate într-o farmacie din centrul acestui oraş din sud-vestul Germaniei, după ce forţele speciale au luat cu asalt clădirea, unde 11 persoane au fost ţinute captive timp de aproximativ cinci ore, relatează sâmbătă DPA.

"Din fericire, niciun ostatic nu a fost rănit fizic", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Dennis Krull.

Poliţia l-a reţinut pe presupusul autor al luării de ostatici, un tânăr de 20 de ani.

Purtătorul de cuvânt citat a indicat că încă se investighează dacă unul dintre ostatici ar putea fi complice al suspectului reţinut, scrie Agerpres.

Din raţiuni tactice, poliţia refuzase iniţial să ofere orice fel de informaţii cu privire la posibile cereri sau solicitări de răscumpărare, dar a dezvăluit ulterior că suspectul de 20 de ani, de naţionalitate germană, era deja cunoscut poliţiei. În trecut, acesta fusese acuzat de infracţiuni violente şi delicte legate de încălcarea proprietăţii.

Poliţia din Karlsruhe fusese anunţată pentru prima dată despre luarea de ostatici în urma unor apeluri de urgenţă primite în jurul orei locale 16:30 (1530 GMT).

Cu cinci ore mai târziu, cu puţin timp înainte ca forţele speciale să ia cu asalt clădirea, martori oculari au declarat că au auzit două bubuituri puternice şi că poliţiştii au alergat în acel moment spre farmacie.

Luarea de ostatici în Karlsruhe a intervenit la numai câteva ore după ce joi seara un atacator a deschis focul într-o sală de rugăciune a organizaţiei Martorii lui Iehova din Hamburg, făcând şapte morţi şi mai mulţi răniţi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1163 secunde