Germania, lovitură dură către Rusiei! Cancelarul Scholtz a anunţat blocarea gazoductului Nord Stream 2

96
Germania, lovitură dură către Rusiei! Cancelarul Scholtz a anunţat blocarea gazoductului Nord Stream 2 - nordstream2-1645533420.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile germane au decis să oprească procesul de certificare a gazoductului rusesc Nord Stream 2, a anunțat azi cancelarul Olaf Scholz, scrie romaniatv.net


Olaf Scholz a precizat că a dat instrucțiuni Ministerului Economiei să contacteze autoritatea de reglementare din Germania. „Astăzi am cerut Ministerului Federal al Economiei să retragă raportul privind securitatea energetică de la Agenția Federală pentru Rețea”, a spus cancelarul.


Scholz a subliniat că acesta este un pas necesar de făcut pentru ca „certificarea gazoductului să nu poată avea loc acum„. Acesta le-a declarat reporterilor că guvernul său a luat această măsură ca răspuns la acțiunile Moscovei în Ucraina.


Decizia este o mutare semnificativă făcută de guvernul german, care a rezistat de mult timp să stopeze proiectul, în ciuda presiunilor din partea Statelor Unite și a unor țări europene pentru a face acest lucru. Washingtonul a susținut de ani de zile că o nouă conductă care să aducă gaze naturale din Rusia în Germania crește dependența Europei de Rusia.


Conducta dintre Rusia și Germania a fost finalizată în septembrie anul trecut, dar nu este încă în funcțiune.


Marți dimineață, ministrul german al energiei, Robert Habeck, a decis retragerea solicitării de autorizare a conductei dintre Rusia și Germania. „Fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate intra în funcțiune”, a spus Scholz într-o conferință de presă la Berlin, citat de AP.


Cu o zi mai devreme, luni, președintele ucrainean Zelenski anunțase necesitatea de a se opri complet Nord Stream 2.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6687 secunde