Germania: Martin Schulz vrea să rămână liderul SPD

93
Germania:  Martin Schulz  vrea  să rămână liderul SPD - germaniamartinschulz-1507461578.jpg

Articole recomandate

Liderul Partidului Social Democrat (SPD) din Germania, Martin Schulz, va candida din nou pentru această funcție, la conferința din decembrie a partidului. El a declarat ziarului Bild am Sonntag, citat de DPA, că este optimist cu privire la capacitatea sa de a recâștiga încrederea SPD.

Schulz a candidat din partea partidului său la funcția de cancelar al Germaniei, în alegerile din 24 septembrie. SPD a ieșit, însă, din nou pe locul al doilea, după formațiunea conservatoare a cancelarului Angela Merkel, și a anunțat că nu va forma din nou o mare coaliție cu creștin-democrații, formulă care a asigurat guvernarea înaintea scrutinului. Social-democrații rămân principala forță de opoziție, înaintea Alternativei pentru Germania (AfD, partid populist de extremă dreaptă).

Schulz a precizat că decizia sa de a încerca să rămână la conducerea SPD nu este legată de rezultatul alegerilor din landul Saxonia Inferioară, din 15 octombrie.

"Cred că întregul SPD trebuie să aibă mai mult curaj de a arăta o viziune", a spus el.

Liderul social-democrat, fost președinte al Parlamentului European, dorește ca partidul său să devină principala formațiune pro-europeană din Germania și să nu se mai concentreze asupra unor chestiuni pragmatice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7081 secunde