Germania, pregătită să trimită avioane în Siria pentru a lupta contra ISIS

92
Germania, pregătită să trimită avioane în Siria pentru a lupta contra ISIS - avion-1448550506.jpg

Articole recomandate

Germania este pregătită să trimită avioane de vânătoare Tornado în Siria pentru a se alătura coaliției internaționale în lupta contra Statului Islamic, au anunțat surse guvernamentale de la Berlin.

Afirmațiile au fost făcute în urma unei reuniuni la care a participat cancelarul Angela Merkel, Ministrul de Externe Frank-Walter Steinmeier, Ministrul Apărării Ursula von der Leyen și alți membri ai Guvernului, informează DPA, citată de Agerpres.

Merkel a promis miercuri că va acționa "rapid" pentru a răspunde solicitării președintelui francez de a "reflecta la responsabilitățile suplimentare" pe care Germania și le poate asuma în lupta contra terorismului.

"Atunci când președintele (francez - n.r) mă invită să reflectez la responsabilitățile suplimentare pe care ni le putem asuma, pentru mine este o adevărată misiune și vom reacționa rapid", a susținut cancelarul german în cadrul unei declarații comune în fața presei.

Potrivit presei din Germania, Parisul vrea ca avioanele germane să efectueze misiuni de recunoaștere în sprijinul misiunii militare franceze contra grupării Statul Islamic.

Miercuri, autoritățile de la Berlin au anunțat că vor trimite 650 de soldați în Mali pentru a oferi sprijin armatei franceze, implicată în această țară în lupta contra ISIS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6163 secunde