Germania promite un ajutor de 200 milioane de euro pentru persoanele strămutate din Ucraina

82
Germania promite un ajutor de 200 milioane de euro pentru persoanele strămutate din Ucraina - germaniaajutor-1662293952.jpg

Articole de la același autor

Germania va oferi Ucrainei un ajutor suplimentar de 200 de milioane de euro pentru a finanţa programele de asistenţă destinate persoanelor strămutate din interiorul Ucrainei ca urmare a invaziei Rusiei, a declarat ministrul Dezvoltării, Svenja Schulze, pentru grupul Funke Media, informează Reuters.

Premierul ucrainean Denis Şmihal va efectua luni o vizită la Berlin, unde se va întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz.

„Voi vorbi cu prim-ministrul Şmihal despre cum putem continua să sprijinim guvernul ucrainean în îngrijirea persoanelor strămutate”, a spus Schulze.


„Banii sunt destinaţi să ajute persoanele strămutate din Ucraina să continue să îşi poată asigura nevoile esenţiale”, a adăugat ea.

La data de 23 august, aproximativ şapte milioane de persoane erau strămutate din Ucraina de la invazia Rusiei pe 24 februarie, conform datelor furnizate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a ONU.

Luna trecută, un oficial guvernamental german a declarat că Uniunea Europeană intenţionează să elaboreze un pachet de finanţare pentru Ucraina în valoare de aproximativ opt miliarde de euro până în septembrie, la care Germania va contribui.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4117 secunde