Germania: Protest împotriva politicilor de susținere față de migranți

165
Germania: Protest împotriva politicilor  de susținere  față de migranți - germaniamigranti-1527510852.jpg

Articole recomandate

Atacurile verbale împotriva cancelarei Angela Merkel și a politicii sale de deschidere față de migranți au dominat cu un protest la care au luat parte câteva mii de susținători ai partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) duminică, la Berlin, relatează dpa.

Totuși, deși numărul de participanți l-a depășit cu mult pe cel estimat inițial de organizatori – 5.000, față de 1.000 estimați -, aceștia au fost mult mai puțini decât cei 25.000 de manifestanți strânși în paralel la un alt protest, împotriva AfD.

"Domnia islamului în Germania este pur și simpu nocivă", a declarat o membră proeminentă a AfD, Beatrix von Storch. La rândul lui, copreședintele partidului, Joerg Meuthen, a calificat-o într-un discurs pe Angela Merkel drept "marea preoteasă a cinismului puterii".

Un alt copreședinte al formațiunii, Alexander Gauland, a acuzat partidele din "establishment", inclusiv pe creștin-democrații cancelarului Merkel, că "îi iubesc pe străini, nu pe germani".

Manifestanții pro-AfD au scandat pe traseul din centrul Berlinului spre Poarta Brandenburg - "Merkel trebuie să plece".

Circa 2.000 de polițiști i-au separat pe susținătorii AfD de contramanifestanți de-a lungul acestui traseu, dar nu s-au înregistrat incidente semnificative.

Contramanifestanții s-au adunat în mai multe locuri din capitala germană pentru diverse evenimente, între care o paradă zgomotoasă a circa 30 de cluburi din Berlin care și-au propus să "bubuie" AfD cu ritmuri tehno.

Succesul înregistrat de AfD la alegerile legislative de anul trecut a determinat mai multe grupări să se reunească în organizația umbrelă "Opriți ura", menționează dpa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5682 secunde