Germania se angajează să sprijine Ucraina în anii următori

70
Germania se angajează să sprijine Ucraina în anii următori - germania-1661683572.jpg

Articole recomandate

Ministrul de externe Annalena Baerbock a asigurat Ucraina de sprijinul Germaniei în războiul împotriva Rusiei în anii următori, dacă va fi necesar, transmite agenţia DPA, consultată de Agerpres.

„Din păcate, trebuie să presupunem că Ucraina va avea în continuare nevoie de noi arme grele de la prietenii săi vara viitoare”, a declarat Baerbock pentru ziarul german Bild am Sonntag.

„Ucraina apără libertatea şi pacea şi pentru noi. Iar noi îi sprijinim financiar şi militar - şi asta atât timp cât este necesar. Punct”, spuse Baerbock.
 

Ea a avertizat, de asemenea, că războiul ar putea continua ani de zile, dar a adăugat că preşedintele rus Vladimir Putin s-a înşelat crezând că Ucraina va cădea în câteva săptămâni.

Baerbock a apărat pretenţia Ucrainei asupra Peninsulei Crimeea, care a fost anexată ilegal de Rusia în 2014: „Totodată, Crimeea aparţine Ucrainei. Lumea nu a recunoscut niciodată anexarea din 2014, care a fost împotriva dreptului internaţional”.

Avertizându-i pe germani să nu permită oboselii războiului să se instaleze la şase luni de la începutul conflictului, Annalena Baerbock a recunoscut că oamenii „simt acum consecinţele războiului energetic al lui Putin în propriile lor buzunare”.

„Divizarea socială a Europei face parte din războiul lui Putin. Trebuie să împiedicăm acest lucru. Va fi un drum nesigur, dar face parte din responsabilitatea noastră politică să atenuăm dezechilibrele sociale rezultate din preţurile ridicate la energie”, a mai spus Baerbock.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6492 secunde