Gest de solidaritate. Refugiaţii sirieni i-au ajutat pe nemţi să cureţe în urma inundaţiilor

172
Gest de solidaritate. Refugiaţii sirieni i-au ajutat pe nemţi să cureţe în urma inundaţiilor - fondrefugiatiisirieni-1628434016.jpg

Articole de la același autor

În urma inundaţiilor devastatoare de luna trecută din Germania, a reieşit un fapt de o umanitate cum rar se mai întâmplă în zilele noastre. Refugiaţii sirieni au venit să dea o mână de ajutor nemţilor afectaţi de inundaţii.

Voluntari din toată Germania au venit în zonele afectate ca să dea o mână de ajutor. Printre ei, şi un grup de sirieni, oameni care şi-au găsit o nouă casă în Germania după izbucnirea războiului în țara lor. Ei au venit în Valea Ahr, în sprijinul victimelor inundațiilor. Au pus mâna pe lopeţi şi au îndepărtat munţii de noroi. Multe containere s-au umplut rapid în ultima săptămână. După inundațiile catastrofale din Germania, încă sunt multe de făcut. În Sinzig, mai mulți tineri sirieni dau o mână de ajutor. Au ajuns în Germania acum șase ani, refugiați din Siria.

„Germania ne-a oferit multe. Am fost bine primiți aici și ne-am integrat. Acum vrem să dăm ceva înapoi. Vrem să-i ajutăm pe oameni. Nemți, străini, pe oricine. Lucrăm umăr la umăr ca să curățăm locul. Facem ce putem”, spune Faris Allahham, voluntar sirian.

Tinerii au răspuns unui apel lansat pe rețelele sociale. Au venit din toată țara și și-au plătit singuri cheltuielile de călătorie. Unii chiar și-au sacrificat vacanța pentru a veni aici. Anas Alakkad a fost cel care a lansat apelul pentru voluntari. El și doi prieteni au avut această idee simplă, dar foarte eficientă.

„Am fost foarte surprins când am văzut cât de mulți oameni s-au adunat într-un timp scurt. Sunt sigur că puteam ajunge la mii. Și când îmi imaginez acest loc, aici, cu mii de oameni care ajută, organizat. E ceva care îmi dă fiori”, mărturisește Anas Alakkad, organizatorul voluntarilor.

Germanii au rămas fără cuvinte la gestul refugiaţilor

E nevoie mare de ajutor în zonele afectate de inundaţii. Localnicii, ca mulți alți oameni din regiune, au pierdut aproape totul și se bucură de orice ajutor.

„Băieții ăștia chiar au muncit pentru noi. Africani, sirieni, toată lumea. Lucrează toată ziua, de la răsărit la apus, și merită toate laudele. Ne-au ajutat foarte mult. Muncim împreună și ajungem să ne cunoaștem. Pas cu pas, facem progrese în fiecare zi”, a spus Jürgen Geilhausen, sinistrat.


Mai este mult, însă, până ce viața va reveni la normal în localităţile distruse de inundaţii. Dar împreună, vor reuşi!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9387 secunde