Gheorghiţă: Dacă păstrăm ritmul actual, la final de an vom depăși 70% din populație vaccinată

161
Gheorghiţă: Dacă păstrăm ritmul actual, la final de an vom depăși 70% din populație vaccinată - gheorghita-1635252319.jpg

Articole de la același autor

Dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, la sfârșitul acestui an România va depăși 70% din populație imunizată, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă. În prezent, rata de vaccinare în țara noastră este de 33%.

Potrivit Digi24, Gheorghiță spune că, dacă ritmul de vaccinare actuale se menține, până la finalul acestui an putem depăși o rată de acoperire vaccinală de pește 70% din populația de peste 12 ani.

"Asta înseamnă că, în total, până la finalul acestui an am putea avea peste 11,8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Acum avem aproximativ 6,5 milioane de persoane", a precizat medicul, în cadrul conferinței de presă susținută marți. 


Cele mai multe imunizări, la persoanele între 50 și 59 de ani

Referitor la grupele de vârstă vaccinate, cea mai mare rată este la persoanele între 50 și 59 de ani - aproape 47%. Urmează grupa de vârstă 60 - 69 de ani. La grupa de vârstă de peste 80 de ani vaccinarea este în continuare redusă - 22%. În ce-i privește pe copii, din cei care au între 12 și 15 ani s-au vaccinat 10%, iar dintre adolescenții de 16 - 19 ani s-au vaccinat aproape 28%.

Medicul se declară îngrijorat de procentul vaccinării la vârstnici. Printre persoanele care s-au prezentat, în ultima lună, pentru prima doză de vaccin, 80% au sub 60 de ani.

„Aș dori mai mult ca în perioada următoare persoanele de peste 60 de ani, vulnerabile, să se prezinte la vaccinare, pentru că vârsta este un factor de risc asociat cu mortalitatea”, declară Valeriu Gheorghiţă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4042 secunde