Ghidul restricțiilor pandemice în Europa. Cum puteți călători pe continent, înainte de Crăciun

130
Ghidul restricțiilor pandemice în Europa. Cum puteți călători pe continent, înainte de Crăciun - fondcalatoriirestrictii-1639421054.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Europeană a încercat în ultimele decenii să scape de granițele sale, însă pandemia de COVID-19 a reușit să neutralizeze acest demers. Când pandemia s-a răspândit pentru prima dată în statele blocului comunitar la începutul anului 2020, multe guverne europene s-au panicat și au restabilit controalele la frontieră.

Astfel, oamenii și camioanele care transportau diverse mărfuri, de la piese auto până la legume, au petrecut zile întregi stând la cozi uriașe și așteptând să treacă punctele de vamă. De asemenea, traficul aerian a fost suspendat în mare parte. Însă, în 2021, pe măsură ce vaccinurile împotriva virusului SARS-CoV-2 au devenit disponibile, aceste restricții pandemice au fost ridicate. Totuși, ele nu au dispărut complet, notează Politico Europe.

În loc să rămână o zonă de călătorie fără întreruperi din Finlanda până în Polonia, UE a devenit doar o sumă a națiunilor independente care o alcătuiesc. Regulile de călătorie care se aplică în Estonia nu sunt aceleași ca în Cipru, spre exemplu. Un călător care se plimbă prin aeroportul Chopin din Varșovia se poate confrunta cu o primire foarte diferită pe aeroportul din Dublin.

Cel de-al patrulea val pandemic, agravat de panica legată de apariția variantei de coronavirus Omicron, face ca țările din blocul comunitar european să introducă noi măsuri de urgență pentru a preveni înmulțirea infectărilor. Barurile și restaurantele din Austria au fost închise. În Belgia, trebuie să prezentați un permis COVID pentru a obține o masă într-un restaurant, iar în Polonia, nimeni nu se deranjează să verifice deloc dacă ești vaccinat.

Atunci când cineva călătorește în Austria dintr-o țară care este etichetată ca având un risc epidemiologic scăzut, călătorii trebuie să aibă asupra lor dovada vaccinării sau a trecerii prin boală, nu mai veche de nouă luni. Cei care nu sunt vaccinați trebuie să prezinte rezultatul unui test RT-PCR negativ care a fost efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în Austria.

O interdicție de aterizare pentru zboruri se aplică zonelor și statelor precum Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Zimbabwe și Africa de Sud. Pentru toți călătorii care intră în Austria din țări care nu sunt enumerate în mod explicit, se aplică o carantină de 10 zile, care se poate încheia după a cincea zi prin efectuarea unui test RT-PCR care să aibă un rezultat negativ. Trebuie completat, de asemenea, un formular de autorizare înainte de călătorie, care să includă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test RT-PCR cu rezultat negativ. Acesta trebuie prezentat la intrarea în țară.

Pentru persoanele nevaccinate care intră în Austria din țări care nu sunt enumerate ca având un risc epidemiologic scăzut sau ca având o incidență mare a variantelor de coronavirus se aplică o carantină de 10 zile, care poate fi încheiată după ziua a 5-a printr-un test RT-PCR cu rezultat negativ.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4088 secunde