Ghidul vinurilor de sărbători. Cum îl potrivim cu felurile de mâncare

164
Ghidul vinurilor de sărbători. Cum îl potrivim cu felurile de mâncare - vin-1672487654.jpg

Articole de la același autor

A venit momentul să vorbim despre vinul pe care îl alegem de sărbători și despre cum trebuie să potrivim băuturile la felurile de mâncare, potrivit Antena3


Vinurile se asociază cu felurile de mâncare pe baza unor reguli care țin în mod special de modul în care se potrivesc și se completează gusturile, dar și de digestie.


Există și o ordine în care trebuie servite vinurile. Specialiștii ne recomandă să ne asigurăm că avem în casă un spumant românesc cu care să ne întâmpinăm oaspeții.

Un vin alb pus la rece și neapărat pentru preparatele din carne sau pentru sarmale, nelipsitul vin roșu, consistent, plin de condimente, care să se potrivească cu mâncarea care conține mai multe grăsimi.


Vinul roșu este însă vedeta sezonului rece. Se bea mai rar vara, pentru că e mai greu, dar iarna e asociat și cu temperaturile și cu mâncărurile specifice, mai bogate în grăsime animală.

”Poate fi asociat cu friptura la tavă și cartofi cu trufe. Și atunci, pentru asta mă gândesc la fie un cupaj de soiuri internaționale, un merlot cabernet sauvignon sau o fetească neagră consistentă, astfel încât să facă casă bună și cu sarmalele. Dar dacă sunt un iubitor de vinuri, mă orientez și către o fetească neagră demidulce, ca să mă asigur că la cozonacul plin de nucă și ciocolată am băutura potrivită.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4024 secunde