Ghidul vinurilor de sărbători. Cum îl potrivim cu felurile de mâncare
Articole de la același autor
Cea mai mică imagine a scenei Naşterii Domnului din lume, realizată între urechile unui ac de cusut
28 Noiembrie 2022
Alertă generală! O copilă de 13 ani din Mureş a plecat de la şcoală şi nu s-a mai întors. Dacă o vedeţi, sunaţi la 112!
05 Decembrie 2022
Crăciun cu pisica: cum vă puteți petrece sărbătorile în liniște
19 Decembrie 2022
A venit momentul să vorbim despre vinul pe care îl alegem de sărbători și despre cum trebuie să potrivim băuturile la felurile de mâncare, potrivit Antena3
Vinurile se asociază cu felurile de mâncare pe baza unor reguli care țin în mod special de modul în care se potrivesc și se completează gusturile, dar și de digestie.
Există și o ordine în care trebuie servite vinurile. Specialiștii ne recomandă să ne asigurăm că avem în casă un spumant românesc cu care să ne întâmpinăm oaspeții.
Un vin alb pus la rece și neapărat pentru preparatele din carne sau pentru sarmale, nelipsitul vin roșu, consistent, plin de condimente, care să se potrivească cu mâncarea care conține mai multe grăsimi.
Un vin alb pus la rece și neapărat pentru preparatele din carne sau pentru sarmale, nelipsitul vin roșu, consistent, plin de condimente, care să se potrivească cu mâncarea care conține mai multe grăsimi.
Vinul roșu este însă vedeta sezonului rece. Se bea mai rar vara, pentru că e mai greu, dar iarna e asociat și cu temperaturile și cu mâncărurile specifice, mai bogate în grăsime animală.
”Poate fi asociat cu friptura la tavă și cartofi cu trufe. Și atunci, pentru asta mă gândesc la fie un cupaj de soiuri internaționale, un merlot cabernet sauvignon sau o fetească neagră consistentă, astfel încât să facă casă bună și cu sarmalele. Dar dacă sunt un iubitor de vinuri, mă orientez și către o fetească neagră demidulce, ca să mă asigur că la cozonacul plin de nucă și ciocolată am băutura potrivită.
”Poate fi asociat cu friptura la tavă și cartofi cu trufe. Și atunci, pentru asta mă gândesc la fie un cupaj de soiuri internaționale, un merlot cabernet sauvignon sau o fetească neagră consistentă, astfel încât să facă casă bună și cu sarmalele. Dar dacă sunt un iubitor de vinuri, mă orientez și către o fetească neagră demidulce, ca să mă asigur că la cozonacul plin de nucă și ciocolată am băutura potrivită.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 04 Octombrie 2021
Miercuri, 16 Noiembrie 2022
Miercuri, 29 Decembrie 2021
Marţi, 14 Septembrie 2021
Miercuri, 03 Martie 2021
Duminică, 07 Februarie 2021
Duminică, 06 Decembrie 2020
Joi, 19 Noiembrie 2020
Luni, 05 Octombrie 2020
Sâmbătă, 26 Septembrie 2020