Ghinion pentru șoferii de mașini electrice. 15.000 de modele, rechemate în service de Dacia

767
Ghinion pentru șoferii de mașini electrice. 15.000 de modele, rechemate în service de Dacia - dacia-1670854169.jpg

Articole de la același autor

Probleme majore la Dacia, cea mai ieftină și mai bine vândută mașină electrică în România. Mii de modele sunt rechemate în service de celebrul producător francez, potrivit RomâniaTV


Singurul vehicul 100% electric al Dacia va fi rechemat în service pentru a i se corecta o defecțiune a centurii de siguranță din spate. Potrivit RAPEX, sistemul european de alertă rapidă cu privire la produsele neconforme, problema se referă la retractorul din spate, care nu reţine corect centura de siguranţă şi care în anumite situaţii poate provoca răni pasagerilor în caz de coliziune.


Sunt vizați clienții, respectiv românii care au achiziționat modele produse în perioada 26 aprilie – 4 octombrie 2022. Potrivit estimărilor celor de la Jato Dnamics, este vorba despre aproximativ 15.000 de unități care au acest viciu din fabrică. Estimările se referă doar la vânzările din Europa.


Încă din data de 9 noiembrie au început cei de la Dacia să-și notifice clienții, care se pot prezenta la service-urile autorizate din toată Europa, pentru remedierea problemei. Astfel, retractorul va fi înlocuit gratuit. Procesul de înlocuire durează mai puțin de o oră.

Problema este la prima vedere minoră, dar esențială în problemele de securitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4104 secunde