Google, Facebook ṣi YouTube, obligate să marcheze conţinutul generat de Inteligenţa Artificială

259
Google, Facebook ṣi YouTube, obligate să marcheze conţinutul generat de Inteligenţa Artificială - maxresdefault-1685987064.jpg

Articole de la același autor



Vicepreședinta executivului UE pentru valori și transparență, Vera Jourova, a anunțat luni, că platformele online importante vor fi obligate, până la finalul verii, să marcheze clar conținutul generat de Inteligența Artificială - imagini, sunete și texte. Scopul este combaterea fake-news, a informat AFP.


Jourova a adresat această solicitare mai întâi semnatarilor Codului de bune practici al Uniunii Europene împotriva dezinformării, la Bruxelles.


Acest cod, care nu are caracter obligatoriu juridic, reunește 40 de organizații, între care Facebook, Google, YouTube și TikTok. Twitter a părăsit recent grupul.


„Semnatarii care integrează AI generatoare în serviciile lor, precum Bing Chat pentru Microsoft şi Bard pentru Google, ar trebui să integreze garanţiile necesare pentru ca aceste servicii să nu poată fi utilizate de către persoane răufăcătoare care generează dezinformare”, a spus Vera Jourova.


Totodată, platformele care au servicii prin care pot difuza fake-news generat de Inteligenţa Artificială trebuie să adopte o tehnologie pentru a recunoaşte acest conţinut şi a-l indica în mod clar utilizatorilor, a adăugat oficialul european. Deși deocamdată măsura are caracter voluntar, din 25 august, cele mai mari platforme online vor fi obligate să pună un marcaj vizibil pentru a delimita clipurile audio sau video generate de AI de cele reale.


„Platformele au o responsabilitate importantă față de societățile și democrațiile noastre, în special având în vedere dezinformarea din jurul Ucrainei și riscurile de dezinformare care afectează alegerile”, a transmis Comisia Europeană.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5313 secunde