"Grădina senzorială", locul inedit pentru copiii cu nevoi speciale

195
O oază de culoare, de senzaţii tactile, mirosuri şi alte percepţii senzoriale a fost deschisă la Galaţi special pentru copiii cu dizabilităţi. "Grădina senzorială" este realizată de o fundaţie care are în domeniul sau de activitate terapia unor astfel de copii. 


Potrivit Antena3.ro, aceasta a fost realizată sub supravegherea psihologilor terapeuţi, care au pus în practică ultimele studii în domeniu.

Explorarea prin cele cinci simţuri a unui habitat natural diversificat, plecând de nivelul marii şi până la vârful muntelui, a fost ideea de la care a apărut noţiunea de grădina senzorială.

Odată a intrat aici, ai ocazia să inţelegi cât mai profund diversele suprafeţe, iar dacă vrei ca simţurile tale să fie invadate, trebuie să ajungi şi în zonele însoţite de culoare, sunet şi parfum. Abia atunci mirosul, auzul şi gustul vor completa imaginea senzorială a unei grădini.

"În această grădină senzorială copiii reuşesc să participe la terpie dar într-un mod natural lor, practic recreem spațiul de joacă natural al lor și ne ocupăm de partea terapeutică. Împletim terapia cu joaca, ceea ce pentru ei e extraordinar", a spus Daniela Puia, psiholog.


Proiectul își propune să susțină o viață mai sănătoasă fizic și emoțional, îmbrățișând un concept nou pentru copiii cu dizabilități sau întârzieri în dezvoltare.

"Atâta timp cât timpul ne va permite, el va permite şi o interacţiune între grupuri mici de copii, ceea ce în sălile mici de terapie este mai greu. Terapia se desfăşoară individual şi atunci sptaţiul vine ca o completare foarte frumoasa de interacţiune si socializare pentru copii şi părinţi", a adăugat Anna Burtea, director general fundaţie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9387 secunde