Grădina zoologică din Wellington şi-a dublat populaţia de lemuri cu coadă inelată

60
Grădina zoologică din Wellington şi-a dublat populaţia de lemuri cu coadă inelată - gradinazoologica-1665579933.jpg

Articole de la același autor

Grădina zoologică din Wellington şi-a dublat populaţia de lemuri cu coadă inelată, specie pe cale de dispariţie, după ce toate cele patru femele ale sale au născut pui gemeni, a anunţat Lisa Ridley, un oficial al grădinii zoologice, relatează Reuters.

Lemurii cu coadă inelată, specie endemică în insula Madagascar, se află pe lista speciilor în pericol de dispariţie. Grădina zoologică din capitala Noii Zeelande are lemuri cu coadă inelată doar de 18 luni şi l-a adus pe masculul Zeus la începutul anului 2022, cu speranţa că populaţia lor s-ar putea înmulţi.

Lisa Ridley a declarat că, având în vedere că toate cele patru femele urmau să devină mame pentru prima dată, nu era sigur dacă reproducerea lor va fi un succes.

„Suntem foarte, foarte încântaţi că avem patru perechi de gemeni sănătoşi şi le merge bine”, a spus ea.

Prima pereche de gemeni s-a născut în august, iar ultima s-a născut săptămâna trecută. Populaţia de lemuri cu coada inelată, devenită celebră datorită personajului King Julien din filmul animat „Madagascar” din 2005, se află în declin în sălbăticie. Unul dintre motive îl reprezintă faptul că femelele lemur cu coadă inelată sunt receptive sexual timp de una sau două zile pe an.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0776 secunde