Grecia doreşte ca UE să fie „deschisă” în legătură cu gardurile de la frontierele externe

160
Grecia doreşte ca UE să fie „deschisă” în legătură cu gardurile de la frontierele externe - 1-1675760947.jpg

Articole recomandate

Ministrul grec pentru afaceri europene, Miltiadis Varvitsiotis, a cerut finanţarea de la bugetul Uniunii Europene a construirii gardurilor de la frontierele externe, argumentând că barierele fizice au redus sosirile de migranţi în Europa, transmite agenţia DPA, consultată de Agerpres.

Varvitsiotis a spus că Uniunea Europeană ar trebui să fie „francă şi deschisă” şi să recunoască faptul că „gardurile funcţionează şi ele nu ar trebui să fie condamnate de Comisia Europeană”.

La rândul său, ministrul german pentru afaceri europene, Anna Luhrmann, a afirmat că ţara sa „nu crede în propunerile” respective, în timp ce omologul său sloven Andrej Stancik a spus că trebuie făcut mai mult pentru a proteja graniţele blocului comunitar.

Potrivit secretarului de stat francez pentru afaceri europene, Laurence Boone, „banii UE există şi pentru a ajuta la protecţia frontierelor externe”.

Miniştrii afacerilor europene din UE discută la Bruxelles despre problema controversată a creşterii numărului de solicitanţi de azil şi de migranţi ilegali care vin în Uniunea Europeană. Într-un interviu acordat European Newsroom, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, s-a pronunţat împotriva ideii, apreciind că gardurile şi zidurile nu sunt o bună soluţie la problema migraţiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3864 secunde