Grecia limitează la cel mult trei ani dreptul de azil pentru migranți

288
Grecia limitează la cel mult trei ani dreptul de azil pentru migranți - grecia-1581374372.jpg

Articole recomandate

Dreptul de azil va fi acordat refugiaților în Grecia pentru cel mult trei ani și va fi reversibil, a anunțat ministrul grec pentru migrație, Notis Mitarachi, a cărui țară se confruntă cu sosirea a zeci de mii de refugiați, transmite AFP. 


Statutul de refugiat va putea fi retras în funcție de evoluția situației în țara de origine a beneficiarului, a precizat oficialul grec în declarațiile sale publicate de cotidianul To Vima. "Dreptul de azil pe care-l acordăm are o durată de trei ani, nu una nedefinită. Dacă situația se schimbă în țara de origine a solicitantului, dreptul de azil nu poate fi reînnoit", a menționat ministrul grec. 
"Este greu de integrat populații diferite", a explicat el, adăugând că problema repatrierii refugiaților a căror cerere de azil a fost respinsă va fi discutată, în martie, la nivel european. 


Confruntat cu numărul foarte mare al migranților care debarcă în insulele grecești venind dinspre Turcia, guvernul de la Atena condus de Kyriakos Mitsotakis a adoptat o lege care scurtează termenele pentru examinarea cererilor de azil, astfel încât migranții care nu se califică pentru statutul de solicitant de azil să poată fi expulzați către țările lor de origine sau către Turcia vecină. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4714 secunde