Grecia se confruntă cu cea mai gravă caniculă din ultimii 30 de ani

200
Grecia se confruntă cu cea mai gravă caniculă din ultimii 30 de ani - canicula-1627929162.jpg

Articole de la același autor

Grecia este lovită de cea mai gravă caniculă de după 1987, în urmă cu peste 30 de ani, a avertizat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, în timp ce mercurul termometrelor se aşteaptă să urce la 45 de grade în unele regiuni, relatează France Presse.

Începând de joi, Grecia trece printr-o perioadă caniculară ce ar urma să atingă un vârf la începutul acestei săptămâni, potrivit prognozelor meteorologice. Ţara a fost afectată de un val de căldură similar în iulie 1987, mai ales Atena, provocând peste o mie de morţi, din cauza lipsei aerului condiţionat şi a poluării.

„Ne confruntăm cu cel mai rău val de căldură din 1987”, ceea ce provoacă „suprasolicitarea reţelei de electricitate”, a declarat premierul la sfârşitul unei întâlniri cu responsabili ai operatorului grec de distribuţie electrică. Mitsotakis a asigurat că autorităţile fac tot posibilul pentru a face faţă situaţiei şi a cerut utilizatorilor să limiteze consumul, în special la începutul după-amiezii şi în timpul nopţii.

Serviciile meteorologice au prevăzut pentru luni şi marţi temperaturi de la 40 la 42 de grade Celsius în insule şi de la 41 la 43 de grade pe continent, cu valori maxime de 44 la 45 de grade în Peloponez şi Tesalia (nord). În Atena, mercurul va depăşi 40 de grade, cu maxime de 43 de grade şi minime de 31 de grade, potrivit serviciilor meteorologice elene.

Mai multe incendii au izbucnit în Grecia la sfârşitul săptămânii trecute, fără să facă victime, mai ales în Insula Rhodos şi în nord-vestul Peninsulei Peloponez. Luni, pompierii încercau să stăpânească cele două incendii. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.1887 secunde