Grecia selectează țările din care va primi turiști din iulie

506
Grecia selectează țările din care va primi turiști din iulie - grecia-1587801895.jpg

Articole recomandate

Grecia se pregătește să-i întâmpine pe turiștii străini în iulie, dar sosirile nu vor fi din toată lumea, așa cum se întâmplă în fiecare an, a anunțat ministrul Turismului, Charis Theocharis, într-un interviu acordat BBC, informează publicația Greek Reporter


"Deschiderea frontierelor este ceva ce trebuie discutat cu experții din sănătate și sperăm că vor fi de acord cu o deschidere graduală. Avem ca obiectiv luna iulie pentru primirea turiștilor, dar ei nu vor putea veni din orice destinație", a explicat Theocharis.


Săptămâna aceasta, ministrul Turismului a anunțat că autoritățile de la Atena vor să introducă "un pașaport de sănătate", care va servi ca dovadă că o persoană nu este infectată cu COVID-19.


Sezonul turistic din acest an va dura doar trei luni, în perioada iulie-septembrie, a explicat Theocharis, adăugând că, dacă evoluțiile sunt pozitive, în perioada octombrie - noiembrie s-ar putea înregistra o creștere a numărului de turiști în Grecia. Totuși, cea mai mare dificultate pentru Grecia, dependentă de turism, va fi să stabilească exact cine și cum va putea intra în țară.


Sunt în derulare discuții la nivelul UE pentru determinarea modurilor în care cetățenii blocului comunitar își vor putea efectua vacanțele anuale în 2020, a declarat ministrul elen al Turismului.


Joi, autoritățile de la Atena au decis prelungirea cu o săptămână, până pe 4 mai, a restricțiilor impuse pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus, menționând că o relaxarea a acestora se va face gradual în lunile mai și iunie.


Autoritățile de la Atena au impus la jumătatea lunii martie o închidere totală a spațiilor publice în scopul limitării propagării COVID-19, Grecia înregistrând un bilanț semnificativ mai bun decât multe alte țări europene.


Grecia a raportat vineri 2.463 de cazuri înregistrate oficial de coronavirus și 125 de decese.


Turismul este un motor-cheie al economiei Greciei, țară care în 2018 a pus capăt celui de-al treilea program de asistență financiară internațională convenit după criza financiară din 2010.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9428 secunde