Greta Thunberg, pusă sub acuzare pentru nerespectarea unui ordin în timpul unui protest

155
Greta Thunberg, pusă sub acuzare pentru nerespectarea unui ordin în timpul unui protest - greta-1688645823.jpg

Articole de la același autor

Activista de mediu Greta Thunberg a fost pusă sub acuzare pentru nerespectarea unui ordin al Poliţiei suedeze în timp ce participa la protest pentru combaterea schimbărilor climatice în oraşul Malmo din sudul Suediei pe 19 iunie, a anunţat cotidianul Sydsvenskan, citat de Reuters şi AFP.

În ziua incidentului, Greta Thunberg a refuzat să părăsească locul în care se desfăşura protestul, încălcând astfel un ordin al Poliţiei suedeze. Ea a scris pe Instagram că protestatarii au blocat accesul camioanelor cu petrol pe o stradă care ducea în portul din Malmo.

„Criza climatică este deja o chestiune de viaţă şi de moarte pentru nenumăraţi oameni. Noi am ales să nu fim spectatori şi să oprim în mod fizic infrastructura pentru carburanţii fosili. Ne luăm viitorul înapoi”, a declarat tânăra activistă suedeză.

Dacă va fi găsită vinovată pentru nerespectarea unui ordin al Poliţiei, Greta Thunberg riscă o amendă sau o pedeapsă de până la şase luni de închisoare. Totuşi, procuroarea Charlotte Ottesen a afirmat pentru cotidianul Sydsvenskan că acest cap de acuzare aduce în general o pedeapsă ce constă într-o amendă.

O audiere a fost programată la Tribunalul din Malmo la sfârşitul acestei luni, potrivit aceluiaşi cotidian suedez.

„Aveţi libertatea de a protesta, dar nu trebuie să protestaţi într-un mod care să cauzeze perturbări pentru cei din jur”, a adăugat procuroarea Charlotte Ottosen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4922 secunde