Gruparea "Lupii nopţii", pe lista sancţiunilor UE. Ei sunt "îngerii" lui Vladimir Putin

174
Gruparea

Articole de la același autor

Uniunea Europeană a fost de acord să impună sancțiuni împotriva grupului „Lupii nopții”, cea mai cunoscută bandă de motocicliști din Rusia, ca parte a celor mai recente sancțiuni ale blocului pentru invadarea Ucrainei, scrie Financial Times, potrivit The Moscow Times.

„Lupii nopții” sunt faimoși pentru înclinațiile lor naționaliste, călătoriile provocatoare pro-Kremlin în Europa și legăturile cu președintele rus Vladimir Putin. Grupul se află sub sancțiunile Statelor Unite pentru că ar fi recrutat și sprijinit luptători separatiști din estul Ucrainei după anexarea Crimeei de către Moscova în 2014.

Miniștrii de externe ai UE au decis săptămâna trecută să sancționeze banda de motocicliști, membrii acesteia fiind incluși pe lista sancțiunilor europene, scrie FT.

Alexander Zaldostanov, liderul grupului, căruia i se spune „Chirurgul”, a declarat pentru Financial Times că sancțiunile UE nu au nicio semnificație pentru el.

„Dacă nu vom mai putea călători, atunci prietenii noștri, frații noștri vor veni în schimb aici, în Rusia”, a spus Zaldostanov în perspectiva că i se va interzice să conducă prin UE.

El și-a exprimat sprijinul pentru actuala invazie a Ucrainei de către Moscova, susținând că Rusia și Ucraina sunt o singură țară, o Rusie unificată și indivizibilă.

La prima vedere, par scoşi din scenele videoclipurilor de muzică rock din anii '80: barbă deasă, păr lung, pantaloni mulaţi şi geci de piele. Deşi se consideră ei înşişi naţionalişti, sunt fani ai motoarelor Harley Davidson şi ai rock-ului american, scrie BBC.

Însă au şi altă pasiune: politica, Rusia şi, peste toate, preşedintele Vladimir Putin. Mai mult, ei sunt consideraţi „Îngerii” acestuia.

„Lupii nopţii” sunt considerați cel mai mare şi cel mai cunoscut grup de motociclişti ruşi. Şi, de asemenea, cel mai polemic.

În ciuda a ceea ce se poate crede despre imaginea lor de rockeri, sunt foarte apropiaţi de Kremlin, iar criticii lor îi consideră o forţă para-poliţienească.

Se definesc drept războinicii drumurilor, şi au ca deviză salvarea patriei ruseşti de homosexuali şi feministe. Tot ei definesc faptul că Peninsula Crimeea este, a fost şi va fi rusă.

În plus, îl văd pe Stalin drept un mare erou şi consideră că NATO este o organizaţie criminală. Asigură, de asemenea, că sunt dispuşi să moară pentru preşedintele lor.

De fapt, l-au sprijinit pe Putin încă de la început şi i-au susţinut iniţiativele. Ba chiar s-au pus în slujba lui şi şi-au asumat rolul de războinici ai acestuia.

Potrivit unei investigaţii publicate în 2003, „Lupii nopţii” au adepţi în Germania, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Letonia, Republica Macedonia, Cehia, România, Serbia şi, inclusiv, în Australia şi Filipine.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5132 secunde