Gruparea Statul Islamic a început să se retragă de pe pozițiile din Siria

175
Gruparea Statul Islamic a început să se retragă de pe pozițiile din Siria - stat-1444917892.jpg

Articole recomandate

Combatanți ai grupării Statul Islamic au început să se retragă de pe pozițiile lor din Siria, în urma atacurilor efectuate de aviația rusă și de armata siriană, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federației Ruse, general-maiorul Igor Konașenkov, informează Agerpres.ro.



'Combatanții (grupării SI) se retrag, încercând să-și constituie noi poziții și modificând din mers sistemul logistic de aprovizionare cu muniții, arme și mijloace materiale', a anunțat Konașenkov.

Potrivit acestuia, mijloacele de spionaj rusești fixează aceste modificări și are loc o prelucrare și o analiză a datelor primite atât cu ajutorul mijloacelor ruse, cât și de la centrul informațional de la Bagdad.

'Fără îndoială, pentru a verifica și confirma aceste informații, am majorat numărul de zboruri de cercetare și ale avioanelor fără pilot', a adăugat Konașenkov.

Rusia, Siria, Irak și Iran au creat, la sfârșitul lui septembrie, la Bagdad, un centru comun pentru schimb de informații în lupta împotriva organizației jihadiste Statul Islamic. În data de 30 septembrie, Rusia și-a început atacurile aeriene împotriva combatanților SI în Siria, la solicitarea regimului Bashar al-Assad, pe care Moscova îl consideră singura putere legitimă din această țară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.526 secunde