Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul asupra unei biserici catolice din Istanbul

170
Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul asupra unei biserici catolice din Istanbul - 1-1706518214.jpg

Articole de la același autor

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul comis mai devreme asupra unei biserici catolice italiene din Istanbul, unde a fost ucis un cetăţean turc în vârstă de 52 de ani, relatează agenţia EFE.

Agenţia Amaq, afiliată jihadiştilor, a emis un comunicat în care afirmă că „doi combatanţi ai Statului Islamic au desfăşurat un atac armat împotriva unei biserici creştine la Istanbul”, după care autorii „s-au retras teferi şi nevătămaţi de la locul operaţiunii desfăşurate ca răspuns la apelul liderilor Statului Islamic de a ataca evreii şi creştinii pretutindeni”.

Duminică, la ora locală 11:40 (08:40 GMT), doi atacatori mascaţi au atacat biserica italiană „Sfânta Maria” în cartierul Sariyer din Istanbul, în timpul desfăşurării unei slujbe, ucigând un cetăţean. Potrivit autorităţilor, atacul a vizat cu precizie o persoană anume.

După atentatul asupra discotecii „Reina” din Istanbul, în noaptea de Anul Nou în 2016, Turcia, care în 2016-2017 a desfăşurat o operaţiune militară împotriva Statului Islamic în nordul Siriei, nu s-a mai confruntat cu atentate atribuite grupărilor jihadiste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4137 secunde