Gustavo Petro a fost ales primul preşedinte de stânga din istoria Columbiei

119
Gustavo Petro a fost ales primul preşedinte de stânga din istoria Columbiei - presedintecolumbia-1655737683.jpg
Gustavo Petro a devenit duminică primul preşedinte de stânga din istoria Columbiei, cu 50,47% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale date publicităţii după numărarea a 99% din buletinele de vot.

„Astăzi este o zi de sărbătoare pentru popor. Să celebreze prima victorie populară”, a scris pe Twitter fostul membru al gherilei M-19 (mişcarea 19 aprilie).


În campania electorală, Gustavo Petro a promis schimbări sociale şi economice profunde. Fost primar al capitalei Bogota, actualmente senator, el s-a angajat să combată inegalitatea socială prin educaţie universitară gratuită, reforme ale pensiilor şi impozite mari pe terenurile neproductive, conform Reuters, preluată de Agerpres.


Adversarul său, milionarul Rodolfo Hernandez, a obţinut 47,27% din voturi, o diferenţă de aproape 700.000 de voturi, conform rezultatelor publicate de Registrul Naţional, însărcinat cu organizarea scrutinului.


„Astăzi, majoritatea cetăţenilor l-au ales pe celălalt candidat. Accept rezultatul aşa cum este”, a declarat Hernandez, într-un live pe Facebook de acasă.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3742 secunde