Guvernul a adoptat legea pensiilor speciale. Care sunt principalele modificări

322
1
Guvernul a adoptat legea pensiilor speciale. Care sunt principalele modificări - pensionar-1672251466.jpg
Guvernul a adoptat astăzi legea de modificare a cadrului legal privind pensiile de serviciu. Acestea vor fi calculate plecând de la vechimea în specialitate și cu reducerea procentului de calcul raportat la venitul obținut, iar stagiul de contributivitate minim va fi similar celui aplicat în sistemul public de pensii. 


Proiectul de Lege adoptat de Guvern vizează reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu, care este prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Actul normativ adoptat respectă atât prevederile PNRR, cât și deciziile CCR și urmărește ajustarea cheltuielilor totale cu pensiile și indemnizațiile de serviciu, conform angajamentelor asumate.


Modificările adoptate stabilesc faptul că pensiile de serviciu vor fi calculate plecând de la vechimea în specialitate și cu reducerea procentului de calcul raportat la venitul obținut, iar stagiul de contributivitate minim va fi similar celui aplicat în sistemul public de pensii.

Practic, nicio pensie de serviciu nu va putea să mai depășească salariul primit în perioada activă, iar pensiile care sunt deja în plată se vor recalcula pentru a respecta noul principiu și pentru a elimina inechitățile între beneficiarii care sunt deja în plată și viitorii pensionari”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.Citește mai departe


Comentează știrea

Tot Ei
29 decembrie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

"Fasaiala" sa păcălească "fraierii"!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5393 secunde