Guvernul bulgar a aprobat suspendarea ratificării acordului ACTA

302
Guvernul bulgar a aprobat suspendarea ratificării acordului ACTA - actalavistababy-1329310319.jpg
Guvernul bulgar a aprobat în cadrul ședinței sale de ieri o decizie ce prevede suspendarea procedurii de adoptare a acordului multilateral de combatere a pirateriei pe internet ACTA. Prin aceasta, Bulgaria se angajează să nu întreprindă nicio acțiune cu privire la acord, inclusiv să nu-l ratifice, informează biroul de presă al guvernului. Decizia a fost votată de miniștri în prezența reprezentanților unor organizații nonguvernamentale care au organizat proteste împotriva documentului.

Ministrul economiei și energiei Traicio Traikov, care a anunțat marți că țara sa va renunța la ACTA, a spus miercuri că își asumă responsabilitatea pentru semnarea acordului și că este gata să demisioneze dacă premierul Boiko Borisov îi va cere acest lucru. Borisov a aruncat însă vina asupra guvernului precedent al socialistului Serghei Stanișev. În opinia lui, socialiștii au fost cei care au negociat ACTA, iar acum s-au declarat împotriva acordului.

Decizia guvernului vine la câteva zile după ce mai multe mii de persoane au ieșit sâmbătă pe străzile a 15 orașe din Bulgaria pentru a cere ca țara lor să nu ratifice acordul. În același timp, presa sofiotă a scris recent că autoritățile bulgare au fost avertizate de grupul de hackeri Anonymous. Într-o înregistrare video difuzată pe YouTube Bulgaria este îndemnată să nu ratifice acordul multilateral de combatere a pirateriei pe internet ACTA. Autorii mesajului semnat de Anonymous afirmă că vor acorda Bulgariei șansa să se retragă din ACTA. 'Protestul de la 11 februarie a fost unul pașnic, dar următoarele vor fi diferite. Dacă veți continua să vă bateți joc de cetățenii Bulgariei, suntem siguri că următorii pași ai noștri nu vă vor plăcea', spune o voce în limba engleză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5695 secunde