Guvernul de la Kiev și separatiștii pro-ruși au ajuns la un acord

133
Guvernul de la Kiev și separatiștii pro-ruși au ajuns la un acord - guvernul-1570046367.jpg

Articole recomandate

Guvernul ucrainean și separatiștii pro-ruși din estul țării au semnat, marți, la Minsk, un acord care deschide calea unor viitoare negocieri, informează DPA. 


Acordul la care s-a ajuns vizează un statut special pentru regiunile Donețk și Lugansk din Donbas și posibilitatea organizării de alegeri. 


Noul guvern al președintelui Volodimir Zelenski pare dornic să imprime dinamism negocierilor de pace. Zelenski a afirmat că, în prezent, nu există impedimente pentru organizarea unui summit la care să participe Rusia, Franța și Germania, urmând ca data la care acesta va avea loc să fie anunțată în curând. 


Detaliile statutului special nu sunt încă stabilite. Conform separatiștilor susținuți de Moscova, statutul va fi provizoriu până la organizarea de alegeri supravegheate de OSCE, urmate de încetarea focului. 


După validarea procesului electoral de către OSCE, separatiștii se așteaptă să primească un statut special pe termen lung. Președintele Zelenski susține însă că nu pot fi organizate alegeri democratice atât timp cât pe teritoriul acestor regiuni se găsesc militari. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5789 secunde