Guvernul din Georgia spune că va face tot posibilul pentru a evita un război cu Rusia

88
Guvernul din Georgia spune că va face tot posibilul pentru a evita un război cu Rusia - guverngeorgia-1657201251.jpg
Liderul formaţiunii Visul Georgian, partidul de guvernământ din Georgia, Irakli Kobakhidze, a declarat miercuri că guvernul său va face tot posibilul pentru a evita confruntarea cu Rusia, chiar dacă aceasta ar implica o nouă amânare a obţinerii statutului de ţară candidată pentru aderarea la UE, relatează agenţia EFE.


„Chestiunea războiului şi obţinerea statutului de candidat sunt direct legate, aşa cum au subliniat liderii UE”, a spus Kobakhidze la o conferinţă de presă, conform Agerpres.


Potrivit acestuia, liderii UE au declarat deschis că Ucraina a primit statutul de ţară candidată ca urmare a războiului pe care Rusia l-a declanşat pe teritoriul ucrainean.


„Dacă ne-am implica într-un război cu Rusia, am avea garantată obţinerea acestui statut”, crede liderul partidului de guvernământ georgian, care a asigurat că guvernul său „va face tot posibilul pentru a evita o confruntare cu Rusia”, întrucât un nou război cu Rusia după cel din 2008, când Georgia era condusă de Mihail Saakaşvili, ar însemna distrugerea Georgiei, ţară ce are pe teritoriul său două provincii separatiste proruse, Abhazia şi Osetia de Sud.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5728 secunde