Guvernul Marii Britanii se opune organizării unui nou referendum privind apartenența la UE

132
Guvernul Marii Britanii se opune organizării unui nou referendum privind apartenența la UE - brex-1532963080.jpg

Articole recomandate

Guvernul Theresa May a reiterat, luni după-amiază, că se opune organizării unui nou referendum pe tema apartenenței țării la Uniunea Europeană.


 Lordul Mandelson, un politician laburist, a cerut organizarea unui nou plebiscit pe tema apartenenței țării la UE, în contextul unui sondaj de opinie care arată că jumătate dintre britanici doresc acest lucru.


Peste trei sferturi dintre britanici cred că Guvernul de la Londra are o abordare eronată în negocierile pe tema Brexit, 74% sunt nemulțumiți de activitatea premierului Theresa May, iar 50% dintre cetățeni vor un nou referendum privind apartenența Marii Britanii la UE, arată un sondaj de opinie.


Potrivit sondajului, efectuat de Institutul Sky Data la cererea postului Sky News, 78% dintre cetățenii britanici consideră că Guvernul Theresa May nu negociază în mod corespunzător cu Uniunea Europeană.


În plus, 74% dintre cetățenii britanici sunt nemulțumiți de activitatea premierului Theresa May, ponderea celor mulțumiți fiind de 24%.


Două-treimi dintre alegătorii britanici (65%) cred că Gvernul de la Londra va obține un acord nesatisfăcător cu Bruxellesul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Peste 40% dintre britanici (42%) se tem că ieșirea țării din UE va efecte negative asupra lor.


Conform sondajului, 50% dintre cetățenii britiaci susțin organizarea unui nou referendum prin care să fie întrebați dacă doresc rămânerea în UE sau dacă acceptă acordul negociat de Guvern pe tema Brexit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3383 secunde