Guvernul polonez refuză să aplice măsurile impuse de CEDO

151
Guvernul polonez refuză să aplice măsurile impuse de CEDO - 1-1676625540.jpg
Guvernul de la Varşovia refuză să aplice măsurile decise de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), a anunţat instanţa europeană, un nou episod în conflictul ce opune Polonia diferitelor instituţii europene asupra statului de drept şi reformei justiţiei, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

CEDO a decis, pe 6 decembrie, măsuri de urgenţă, denumite „măsuri provizorii”, care impun guvernului polonez să suspende transferul a trei judecători de la Curtea de Apel de la Varşovia, până la anunţarea unei decizii definitive a instanţei europene sesizată în acest caz.

Dar „guvernul polonez a informat recent Curtea că măsurile provizorii nu vor fi respectate”, afirmă CEDO într-un comunicat, fără a menţiona ce ar putea face în această situaţie.

Potrivit guvernului polonez, „măsurile provizorii nu constituie o hotărâre obligatorie” şi unele articole din Convenţia europeană a drepturilor omului sunt incompatibile cu Constituţia Poloniei.

Reformele în sistemul judiciar implementate de guvernul conservator polonez în ultimii ani i-au adus acestuia mai multe condamnări la CEDO, unde sunt în aşteptare acum 323 de dosare legate de aceste reforme sau de consecinţele ei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2994 secunde