Guvernul va acoperi facturile la energie ale consumatorilor vulnerabili din Ţările de Jos

63
Guvernul va acoperi facturile la energie ale consumatorilor vulnerabili din Ţările de Jos - guvern-1663076722.jpg
Guvernul din Ţările de Jos ar urma să aloce cel puţin 150 milioane de euro pentru a preveni ca în următoarele luni furnizorii de energie să taie aprovizionarea persoanelor fizice, dacă acestea nu îşi pot plăti facturile, a anunţat postul de televiziune RTL, citând surse guvernamentale, transmite Reuters.

Ţările de Jos ar urma să înfiinţeze un fond pentru a prelua facturile persoanelor care au fost nevoite anul acesta să treacă la noi contracte pentru energie, mai scumpe, ele trebuind să demonstreze că le este imposibil să plătească facturile.

Fondul va fi parţial finanţat de furnizorii de energie, deoarece îi va proteja pentru a nu intra în faliment dacă clienţii nu pot plăti, susţine RTL.

Detaliile planului ar urma să fie anunţate vineri.

Opoziţia l-a criticat în mod repetat pe premierul Mark Rutte că nu a oferit suficient sprijin direct persoanelor care se confruntă cu dificultăţi la plata facturilor la energie.

Presa scria că Executivul ar urma să anunţe că va cheltui aproximativ 16 miliarde de euro în 2023 pentru a ajuta persoanele afectate de creşterea preţurilor la energie şi alimente.Pagina a fost generata in 0.2615 secunde