Hackeri ruși au pătruns în rețelele de electricitate ale SUA

156
Hackeri ruși au pătruns în rețelele de electricitate ale SUA - hackeri-1532435014.jpg
Hackeri ruși au obținut acces la rețele americane de electricitate anul trecut, ceea ce este posibil să le fi permis să provoace pene de curent, potrivit unor oficiali ai guvernului federal, care au afirmat că această campanie probabil continuă, relatează Reuters. 


Hackerii, care au lucrat pentru un grup susținut de statul rus cunoscut sub numele de "Dragonfly" sau "Energetic Bear", au făcut sute de victime în 2017, potrivit unor oficiali din cadrul Departamentului securității interne. 


Hackerii au folosit metode convenționale precum spear-phishing pentru a le păcăli pe victime să-și introducă parolele, iar apoi au obținut acces la rețele corporatiste de furnizori, ceea ce le-a permis să fure acreditările și să obțină acces în rețelele de furnizare a electricității. 


Departamentul securității interne intenționează să efectueze patru briefing-uri și caută dovezi că hackerii ruși încearcă să-și automatizeze atacurile. Investigatorii au spus că nu este clar dacă atacul a fost comis de hackeri în pregătirea unei viitoare intruziuni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.827 secunde