Hackerii ajută poliția în cazul autorului masacrului din Norvegia

1015
Un grup de hackeri norvegieni ar fi reușit să pătrundă în două conturi de e-mail aparținându-i lui Anders Behring Breivik, deținut pentru atentatul de la Oslo și masacrul de pe insula Utoya, și ar fi transmis conținutul unui jurnalist, informează Mediafax.

Grupul, care se prezintă drept aripa norvegiană a organizației Anonymous, revendicase deja piratarea contului de Twitter al lui Breivik, la sfârșitul lui iulie.

Hackerii ar fi transmis aceste documente unui jurnalist independent, cerându-i să le predea poliției. Cu toate acestea, este puțin probabil ca anchetatorii să le poată folosi, deoarece sunt obținute ilegal. Anchetatorii le pot cere însă celor care găzduiesc servicii de e-mail să le comunice conținutul mesajelor trimise sau primite de suspect.

Intruziunea hackerilor norvegieni ar putea de asemenea să facă aceste documente inutilizabile de către anchetatori, care ar trebui să dovedească faptul că acestea nu au fost manipulate de un terț.

Extremistul Anders Behring Breivik a recunoscut că a ucis 69 de persoane, între care numeroși adolescenți, după ce a deschis focul asupra a 600 de membri ai tineretului laburist, reuniți pentru o școală de vară pe insula Utoya, la 22 iulie. El a revendicat și explozia, cu puțin timp înainte, a unei mașini-capcană în apropiere de sediul Guvernului norvegian, care s-a soldat cu opt morți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3194 secunde