Hackerii Anonymous au atacat site-uri islamiste

301
1
Hackerii Anonymous au atacat site-uri islamiste - hacker-1421074380.jpg

Articole recomandate

Grupul de hackeri Anonymous a atacat mai multe site-uri islamiste, însă acțiunea lor, având ca scop să răzbune victimele atentatelor de la Paris, periclitează ancheta autorităților franceze, care nu mai pot monitoriza discuțiile jihadiștilor pe forumuri, relatează Le Point în ediția electronică, citat de Mediafax.ro.
Hackerii de la Anonymous și-au îndeplinit în weekend promisiunea de a ataca site-uri frecventate de jihadiști, în cadrul operațiunii OpCharlieHebdo, închizând în special platforma Ansar Al Haqq, care găzduiește forumuri de discuții.
"Popor al lumii, momentul este grav: la 7 ianuarie 2015, libertatea de exprimare a fost lovită", a denunțat Anonymous într-o înregistrare video postată online sâmbătă. "Nu ne putem lăsa doborâți, este datoria noastră să reacționăm (...). Anonymous trebuie să amintească fiecărui cetățean că libertatea presei este un principiu fundamental al oricărei democrații. Ne-am luptat întotdeauna pentru libertatea de exprimare; atacarea libertății de exprimare înseamnă atacarea Anonymous", au conchis hackerii.
Acțiunea Anonymous, deși pare să aibă intenții bune, a fost însă foarte criticată. Închiderea unor platforme jihadiste, fără a se coordona cu forțele de ordine, privează autoritățile de un instrument necesar pentru monitorizarea discuțiilor islamiștilor.
Serviciile de informații ar putea astfel să piardă urma unor internauți suspecți, deoarece atacul Anonymous îi determină să își schimbe modalitățile de comunicare electronică. Însă grupul de hackeri nu intenționează să coopereze cu autoritățile, care în alte cazuri sunt țintele atacurilor sale.
În același timp, grupuri de hackeri jihadiști, printre care Fallaga Team sau AnonGhost, își continuă acțiunile împotriva intereselor franceze, fără să fi obținut rezultate spectaculoase până în prezent. Site-ul Consiliului general al Departamentului Lot a fost piratat și ducea către pagini cu discursuri fundamentaliste, dar situația a fost remediată după câteva ore.


Comentează știrea

RODICA
12 ianuarie 2015
Cea mai cautata oferta de lucru!

Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Iulie 2014
Stire din Tehnologie : Hacker celebru, angajat de Google
Pagina a fost generata in 0.3906 secunde