Hassan Rouhani: "Prezența forțelor străine în Golf sporește insecuritatea"

175
Hassan Rouhani:

Articole recomandate

Prezența forțelor străine în Golf sporește insecuritatea, a afirmat, ieri, președintele iranian Hassan Rouhani după anunțul trimiterii unor trupe americane ca întăriri în regiune, relatează AFP. 


Într-un discurs susținut în deschiderea unei defilări militare la Teheran, Rouhani a anunțat că Iranul va prezenta în următoarele zile, la ONU, un plan de cooperare destinat să asigure securitatea Golfului Piersic, a Strâmtorii Ormuz și a Mării Oman între țările riverane. 


"Prezența voastră a adus întotdeauna durere și nefericire în regiune", a declarat președintele iranian cu referire la "cei care vor să facă Iranul responsabil pentru relele din regiune". "Cu cât vă țineți mai departe de regiunea noastră, cu atât aceasta va avea parte de securitate", a mai declarat Rouhani în acest discurs transmis în direct de către televiziunea de stat. 
"Din punctul nostru de vedere, securitatea Golfului Persic vine din interior. Securitatea Golfului Persic este endogenă, securitatea Strâmtorii Ormuz este endogenă. Forțele străine sunt sursa problemei și a insecurității pentru poporul nostru și pentru regiunea noastră", a adăugat el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2833 secunde