Herman Cain abandonează lupta pentru Casa Albă

435
Herman Cain abandonează lupta pentru Casa Albă - hermancain-1323006168.jpg
Herman Cain, candidat la învestitura republicană pentru alegerile prezidențiale americane din 2012, a anunțat că-și suspendă campania, din cauza unor acuzații de scandaluri sexuale care-i afectează candidatura.

"Îmi suspend campania pentru prezidențiale, din cauza diversiunilor neîncetate care nu contenesc să mă rănească pe mine și pe familia mea", a declarat Herman Cain în fața suporterilor adunați la Atlanta (statul Georgia), în fața clădirii ce ar trebui să adăpostească sediul său de campanie.

"False acuzații mi-au destabilizat credibilitatea de a propune soluții oamenilor", a subliniat el într-un discurs îndelungat, în cursul căruia a menținut suspansul în ce privește viitorul său politic.

Herman Cain, singurul candidat de culoare al republicanilor angajat în cursa pentru învestire în vederea alegerilor din noiembrie 2012, a făcut cunoscut că va deține noi responsabilități politice în viitor, fără să ofere detalii despre acestea.

Anunțul pune capăt unei campanii inedite care l-a adus pe acest fost întreprinzător cu origini modeste din sudul Statelor Unite în cursa finală pentru prezidențialele americane.

Cain, alături de care se află soția sa, Gloria, a respins din nou toate acuzațiile de hărțuire sexuală al căror obiect l-a reprezentat, inclusiv ultimele dezvăluiri făcute de Ginger White, o femeie care afirmă că a fost amanta sa timp de 13 ani.

v v v

În cădere liberă în sondaje, el anunțase, marți, că urma "să analizeze viitoarele etape" ale candidaturii sale și să discute cu soția sa. Acuzațiile explozive, combinate cu interviuri acordate presei care au dezvăluit serioase lacune în probleme importante de politică internațională, au temperat susținerea sa în rândul republicanilor.

Cel mai recent sondaj, publicat sâmbătă seara, în Iowa, stat în care se vor desfă;ura, la 3 ianuarie, primele consultări primare republicane, îi mai acordă numai 8 la sută sprijin, în comparație cu 23 la sută la sfârșitul lui octombrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Avion prăbușit în SUA
Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Furtună violentă în SUA
Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Monden : Beții crunte prin vagin și anus
Pagina a fost generata in 1.2606 secunde