Hezbollah și aliații săi au câștigat peste jumătate din mandate în Parlamentul libanez

169
1
Hezbollah și aliații săi au câștigat peste jumătate din mandate în Parlamentul libanez - hassannasrallahliderulhezbollahb-1525694540.jpg

Articole recomandate

Gruparea șiită susținută de Iran, Hezbollah, și aliații săi politici au câștigat peste jumătate din locurile Parlamentului din Liban, conform unor rezultate preliminare la care au făcut referire unii politicieni și presa, scrie Reuters.


Rezultatul, dacă va fi confirmat și de numărătoarea finală, va reprezenta un progres politic semnificativ pentru Hezbollah, partidele și candidații aliați grupării armate câștigând duminică o majoritate simplă în Parlament. 


Conform numărătorii neoficiale, prim-ministrul Saadd al-Hariri, susținut de Occident, ar ieși ca liderul musulman sunit cu cel mai mare bloc în Parlament, fiind astfel favorit pentru a fi cel care va forma noul guvern. Prim-ministrul din Liban trebuie să fie sunit, conform sistemului de împărțire a puterii. Noul guvern, la fel ca cel vechi, va cuprinde, cel mai probabil, toate partidele principale. Forțele libaneze, un partid creștin ferm anti-Hezbollah, a ieșit drept un câștigător important, dublându-și numărul de parlamentari, ajungând la 15, conform datelor neoficiale. Hezbollah, împreună cu grupările și indivizii afiliați, a câștigat cel puțin 67 de locuri, conform calculelor Reuters care sunt bazate pe rezultate preliminare provenite de la politicieni și echipe de campanie. Prezența la vot a fost de 49,2% față de 54% la ultimele alegeri, care au avut loc acum nouă ani. Liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, este așteptat să facă declarații privind rezultatele. Uniunea Europeană și SUA consideră Hezbollah o organizație teroristă.


Comentează știrea

Dinu
8 mai 2018
Misto !

Libanul ramane in continuare cel mai important poligon pentru Israel ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4538 secunde