Hillary Cliton se menține înaintea lui Donald Trump

198
Hillary Cliton se menține înaintea lui Donald Trump - clintontrump-1477225853.jpg

Articole recomandate

Candidata democrată Hillary Clinton își menține avansul în cursa pentru câștigarea Colegiului Electoral și revendicarea președinției SUA, potrivit celor mai noi rezultate ale proiectului Statele Națiunii, al Reuters/Ipsos și difuzat sâmbătă.

Pe parcursul acestei săptămâni, nu s-au înregistrat modificări. Clinton conduce în majoritatea statelor de care ar avea nevoie Donald Trump ca să aibă o șansă pentru a obține un minimum de 270 de voturi necesare pentru a câștiga. Potrivit proiectului, Clinton ar avea 95% șanse să câștige, dacă alegerile ar avea loc săptămâna aceasta. Cel mai probabil rezultat ar fi 326 de voturi pentru Clinton și 212 pentru Trump.

Trump a avut miercuri cea mai bună dezbatere a sa din această campanie, însă majoritatea sondajelor o indică pe Hillary Clinton drept câștigătoare a ultimei dezbateri televizate între cei doi candidați. Trump nu este de acord cu aceste constatări.

În timp ce unele sondaje naționale au indicat o ușoară apropiere între cei doi candidați pe parcursul acestei săptămâni, altele o mențin pe Clinton în poziția de lider de necontestat. Însă proiectul ilustrează că imaginea de ansamblu rămâne sumbră pentru Trump, cu 17 zile înaintea alegerilor din 8 noiembrie.

Trump a câștigat ceva teren în Carolina de Sud, unde avansul său ușor a crescut săptămâna trecută la 7 puncte. Din nefericire pentru el, candidatul republican a pierdut teren în Arizona, unde diferența dintre el și Clinton este acum prea mică pentru a putea fi stabilit câștigătorul.

În plus, Trump se confruntă cu o provocare din partea fostului agent CIA, Evan McMullin, din Utah. Candidatul independent "fură" din voturile lui Trump într-un stat tradițional republican. În unele sondaje, McMullin conduce. Însă Reuters precizează că proiectul Statele Națiunii nu l-a luat în calcul și pe McMullin.

Clinton și-a menținut avantajul în Florida și Pennsylvania, care au împreună 49 de voturi în Colegiul Electoral. În Ohio lupta este prea strânsă pentru a putea fi stabilit deja un învingător.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2016
Stire din Actual : Campania electorală din SUA
Pagina a fost generata in 0.3572 secunde